IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu  
  IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu > IRCDForum.Org - Güncel ve Genel Bilgi Dünyası > Yemek Tarifleri > Makarna ve Pilavlar
Kaydol Topluluk Bugünkü Mesajlar Ara


Özbek pilavı tarifi: Özbek pilavı nasıl yapılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eskimiş 25-Kasım-2024, 20:10   #1
 
PearL Kullanıcısının Avatarı

Üye No: 84
Kayıt Tarihi: 23-Kasım-2024
Mesajlar: 309
Konular: 258
Nerden: PearL Kabuğunda
Takımı: Sivasspor
Meslek:
Aldığı Beğeni: 3
Beğendikleri: 13
@PearL
Varsayılan Özbek pilavı tarifi: Özbek pilavı nasıl yapılır?

Biraz zahmetli gibi görünse de aslında Özbek pilavı tarifi oldukça kolay yapılabilen bir tarif. Ayrıca çok da lezzetli. Siz de aşağıdaki tarifi birebir uygulayarak bu eşsiz lezzeti sofranızda sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı yağ
2 soğan
5 havuç
Yarım kilo kuşbaşı et
3 bardak pirinç
4 bardak kaynar su
2 diş sarımsak
Biraz tuz kimyon ve karabiber
TARİF
Bir pilav tenceresine koyduğunuz yağları eritin.
Soğanları piyazlık doğrayarak ekleyin ve kavurun.
Etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
Havuçları rendeleyip ekleyin.
Pirinçleri de ekleyin ve biraz daha pişirin.
Baharatları ekleyip karıştırın.
Sarımsakları pilavın üzerine koyun ve kaşıkla hafif bastırın.
Kapağı kapalı olarak önce 5 dakika yüksek daha sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Ocağı kapatın.
Kağıt havluyu kapakla tencere arasına koyarak demlendirin.



 
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
nasıl, pilavı, tarifi, yapılır, Özbek


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
İfadeler Açık'dir
[IMG] kodu: Açık
HTML kodu: Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı