|
| Konu Araçları | Görünüm Modları |
25-Kasım-2024, 20:10 | #1 |
Üye No: 84 Kayıt Tarihi: 23-Kasım-2024 Mesajlar: 309 Konular: 258 Nerden: PearL Kabuğunda Takımı: Sivasspor Meslek: Aldığı Beğeni: 3 Beğendikleri: 13 | Özbek pilavı tarifi: Özbek pilavı nasıl yapılır? Biraz zahmetli gibi görünse de aslında Özbek pilavı tarifi oldukça kolay yapılabilen bir tarif. Ayrıca çok da lezzetli. Siz de aşağıdaki tarifi birebir uygulayarak bu eşsiz lezzeti sofranızda sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. MALZEMELER 2 kaşık tereyağı 1 çay bardağı yağ 2 soğan 5 havuç Yarım kilo kuşbaşı et 3 bardak pirinç 4 bardak kaynar su 2 diş sarımsak Biraz tuz kimyon ve karabiber TARİF Bir pilav tenceresine koyduğunuz yağları eritin. Soğanları piyazlık doğrayarak ekleyin ve kavurun. Etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene dek pişirin. Havuçları rendeleyip ekleyin. Pirinçleri de ekleyin ve biraz daha pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın. Sarımsakları pilavın üzerine koyun ve kaşıkla hafif bastırın. Kapağı kapalı olarak önce 5 dakika yüksek daha sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın. Kağıt havluyu kapakla tencere arasına koyarak demlendirin. |
|
Etiketler |
nasıl, pilavı, tarifi, yapılır, Özbek |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |