IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu  
  IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu > IRCDForum.Org - Güncel ve Genel Bilgi Dünyası > Yemek Tarifleri > Makarna ve Pilavlar
Kaydol Topluluk Bugünkü Mesajlar Ara


Meyhane pilavı tarifi: Meyhane pilavı nasıl yapılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eskimiş 25-Kasım-2024, 20:11   #1
 
PearL Kullanıcısının Avatarı

Üye No: 84
Kayıt Tarihi: 23-Kasım-2024
Mesajlar: 309
Konular: 258
Nerden: PearL Kabuğunda
Takımı: Sivasspor
Meslek:
Aldığı Beğeni: 3
Beğendikleri: 13
@PearL
Varsayılan Meyhane pilavı tarifi: Meyhane pilavı nasıl yapılır?




Tarihçesinin çok eskilere dayandığı bilinen meyhane pilavı tarifi ülkemizde servis edilen taze taze yapılıp sunulan bir pilav türüdür. Yapımı ise son derece kolaydır. Meyhane pilavı tarifi ve malzemelerini ise aşağıda görebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
2 dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak bulgur
10 adet çeri domates
3 bardak kaynar su
TARİF
Geniş tabanlı bir tencerede tereyağı kızdırın.
Soğanları yemeklik doğrayarak kavurun.
Üzerine biberleri ekleyin ve karıştırın.
Bulguru ekleyin ve kavurun.
Su hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırıp kavurun.
Son olarak kaynar suyu ekleyin ve ilk 5 dakika yüksek sonraki 15 dakika hafif ateşte pişirin.
Ocağı kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın

 
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
meyhane, nasıl, pilavı, tarifi, yapılır


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
İfadeler Açık'dir
[IMG] kodu: Açık
HTML kodu: Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı