|
| Konu Araçları | Görünüm Modları |
25-Kasım-2024, 20:13 | #1 |
Üye No: 84 Kayıt Tarihi: 23-Kasım-2024 Mesajlar: 309 Konular: 258 Nerden: PearL Kabuğunda Takımı: Sivasspor Meslek: Aldığı Beğeni: 3 Beğendikleri: 13 | Melek pilavı tarifi: Melek pilavı nasıl yapılır? Sık sık iç pilav ile de karıştırılan ve dünyanın birçok bölgesinde tüketilen melek pilavı tarifi için aşağıdaki malzemeleri ve tarifi kullanabilirsiniz. Pilavı garnitürlerle ve et ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. MALZEMELER 250 gram tel şehriye Yarım kilo pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı et suyu ya da sadece su TARİF Pirinci yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletin. Tencereye tereyağını ekleyin ve tel şehriyeleri kavurun. Pirinci süzüp ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Kaynar su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekince altını kapatın. 15 dakika kadar demlendirin |
|
Etiketler |
melek, nasıl, pilavı, tarifi, yapılır |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |