IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu  
  IRCDForum - IRC ve mIRC Kullanıcı Topluluğu > IRCDForum.Org - Güncel ve Genel Bilgi Dünyası > Yemek Tarifleri > Makarna ve Pilavlar
Kaydol Topluluk Bugünkü Mesajlar Ara


Çin pilavı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eskimiş 25-Kasım-2024, 20:15   #1
 
PearL Kullanıcısının Avatarı

Üye No: 84
Kayıt Tarihi: 23-Kasım-2024
Mesajlar: 309
Konular: 258
Nerden: PearL Kabuğunda
Takımı: Sivasspor
Meslek:
Aldığı Beğeni: 3
Beğendikleri: 13
@PearL
Varsayılan Çin pilavı

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağlı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük havuç
2 dal taze soğan
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
TARİF
Taze soğanları bol su ile yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Havucun kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kızdırın.
Doğradığınız taze soğan ve havuçları içerisine ekleyerek kavurun.
Pirinçleri bol suda yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Ardından tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Pilav suyunu çektiğinde yumurta karışımını üzerine ekleyin.
Kapağı tekrardan kapatarak 3-4 dakika daha pişirin.
Pilav tamamen suyunu çektiğinde ve yumurtalar kızardığında ocağı kapatın. Tencere ve kapak arasına kağıt havlu koyun ve demlenmesi için bekleyin.
Çin pilavını ılık bir şekilde servis edebilirsiniz



 
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
Çin, pilavı


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
İfadeler Açık'dir
[IMG] kodu: Açık
HTML kodu: Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı